برقو چیست و درکجا استفاده میشود

تراشکاری به وسیله اینسرت

اینسرت تراشکاری چیست؟

الماس‌های تراشکاری که به نام اینسرت نیز شناخته می‌شوند، ابزاری برای ترا

 

ش و براده برداری از روی سطوح مختلف فلزی هستند که دارای تنوع بسیار زیادی هستند که این تنوع شامل شکل هندسی، ابعاد و آلیاژ آنها می‌شود.

اینسرت ها در واقع مدل ارتقاع یافته تیغچه‌های تراشکاری هستند که برای ا

 

ستفاده از انها دیگر نیازی به تیز کردن نخواهید داشت و به راحتی قابل تعویض هستند.

در واقع همین موضوع باعث شده تا امروزه کاربرد بسیار فراوانی در تراشکاری و فرزکاری داشته باشند. چرا که تنوع گسترده آنها شما را قادر می‌کند تا آن ها را به راحتی بر روی هولدر متناسب ببندید و فرایند‌های مختلفی مانند رو تراشی، پیشانی تراشی، داخل تراشی، کفتراشی، سوراخ کاری و رزوه زنی را انجام دهید.

در ادامه  قصد داریم تا شما را با مشخصه‌های مهم یک الماس و تشخیص آنها از روی مدلشان آشنا کنیم.

همان طور که در قسمت پایین مشاهده می‌کنید، هر کدام از حروف و اعداد در عنوان مدل یک اینسرت، نشانگر یکی از مشخصات کلیدی آن است.

کد اینسرت تراشکاری

شکل هندسی:

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، اولین حرف نشان دهنده ی شکل هندسی الماس است. اینسرت‌ها به شکل‌های مختلفی همچون مثلثی، مربعی، مستطیلی، لوزی و… تولید می‌شوند.

در واقع شکل هندسی اینسرت‌ها تاثیر بسیار زیادی در کاربرد و استحکام آنها دارند. اشکال مختلف این امکان را فراهم می‌کنند تا بتوان به قسمت‌های مختلف یک قطعه دسترسی پیدا کرد. برای مثال در برخی قسمت‌ها که فضای کافی جهت استفاده از الماس‌های مربعی شکل مانند CNMG وجود نداشته باشد، از الماس‌های لوزی شکل مانند VNMG استفاده می‌شود.

گاهی اوقات هم شکل هندسی الماس‌ها تعیین کننده میزان استحکام آنها است. برای مثال برای براده برداری‌هایی با میزان باردهی بالا، از الماس‌های مربعی شکل مانند CNMG یا SNMG استفاده می‌شود.

در جدول زیر می‌توانید انواع شکل‌های اینسرت‌ها را مشاهده کنید:

جدول اشکال اینسرت های تراشکاری

زاویه آزاد:

دومین حرف نشان دهنده‌ی میزان زاویه آزاد اینسرت است که در جدول پایین انواع آنرا مشاهده می‌کنید:

زاویه کناری اینسرت ها

تلرانس:

تلرانس مشخصه‌ی مهمی است که بیانگر میزان درصد خطا در ابعاد اینسرت‌ها خواهد بود. همان طور در قسمت بالا مشاهده می‌کنید، حرف سوم نشان دهنده‌ی تلرانس است که در جدول زیر میزان تلرانس مربوط به هر حرف مشخص شده است:

درصد خطا الماس های تراشکاری

براده شکن و سیستم کلمپ:

چهارمین حرف نشان دهنده‌ی داشتن  یا نداشتن براده شکن و همچنین زاویه آن را نشان می‌دهد.

مشخصه های ابعادی:

حال می‌خواهیم به سراغ مشخصه‌های عددی ذکر شده در مدل اینسرت‌ها بپردازیم.

دو رقم اول نشان هنده ی طول لبه الماس است.

دو رقم بعدی نشانگر ضخامت الماس و در نهایت دو رقم سوم مشخص کننده شعاع نوک آن است.

مدل براده شکن:

آخرین حروف نشان هنده‌ی مدل براده شکن هستند که در قسمت زیر مدل‌های مختلف آنها و کد مربوطه را مشاهده می‌کنید.

نوع براده شکن اینسرت های تراشکاری

گرید:

از ویژگی‌های بسیار مهم یک الماس جنس و آلیاژ به کار رفته در آن است که تعیین می‌کند یک الماس برای  تراش چه فلزی مناسب است. اینسرت‌ها از معمولا از جنس تنگستن کارباید با میزان سختی متفاوت و سرمت‌ها که ترکیبی از سرامیک‌ها با فلزاتی مانند آهن، کروم، تیتانیوم و نیکل هستند ساخته می‌شوند.

اینسرت‌های سرامیکی معمولا برای تراش فلزات سخت مانند استیل ضد زنگ استفاده می‌شوند که قیمت آنها به مراتب از اینسرت های کاربایدی معمولی بالا‌تر است.

هر شرکت از کد مخصوص خود برای بیان نوع گرید الماس استفاده می‌کنند. برای مثال YBC351 گرید فولاد تراش اینسرت‌های شرکت ZCC-CT است.

آشنایی با برند های مطرح تولید کننده اینسرت:

اگر نگاهی به بازار اینسرت ها در ایران بیاندازید، با برند‌های متنوعی روبرو خواهید شد که هر کدام دارای کیفیت و همچنین قیمت های مختلفی هستند. از جمله برترین برند‌ها از نظر کیفیت می‌توان به شرکت‌های سندویک و سکوسوئد، والتر و کنامتال آلمان و کرلوی کره جنوبی اشاره کرد که محصولاتی با کیفیت بسیار بالا را تولید می‌کنند.

البته در این بین مدل‌های چینی این برند‌ها نیز وجود دارند که کیفیت و قیمت پایین تری نسبت به نمونه‌های اصلی دارند.

علاوه بر برند‌های اروپایی، برند‌هایی مانند ZCC وجود دارند که در کشور چین تولید می‌شوند و از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردار هستند.

شرکت های تولید کننده الماس تراشکاری

0 پاسخ

ثبت دیدگاه

مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟
به ما بپیوندید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *